Ринок США: огляд і прогноз на 29 січня. Нестійка рівновага

Ринок напередодні

Торги 28 січня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 виріс на 0,98%, до 3787 пунктів, NASDAQ додав 0,5%, Dow Jones піднявся на 0,99%. Відскік після розпродажу напередодні був викликаний технічними факторами, а також публікацією переважно позитивної макростатистики. Всі 11 секторів закінчили сесію на позитивній території. Сектор фінансів показав випереджаюче зростання на 1,92% завдяки підвищенню котирувань акцій платіжних систем і банків.

Новини компаній

Comcast (CMCSA: +6,6%) представив сильні квартальні результати завдяки збереженню підвищеного попиту на домашній інтернет. Деякі розважальні парки досягли точки беззбитковості.

Квартальний чистий прибуток на акцію MasterCard (MA: +2,8%) виявився кращим за очікування завдяки впевненому відновленню доходів у Штатах.

Виручка Tesla (TSLA: -3,3%) перевершила консенсус очікувань, але валова рентабельність знизилася. Прогноз компанії щодо постачання електрокарів у 2021 році виявився слабшим, ніж припускали аналітики.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. У реальній економіці новинний фон залишається спокійним, проте шорт-сквізи в окремих акціях продовжують привертати до себе увагу, викликаючи занепокоєння професійних учасників ринку.

Апетит до ризику сильно коливається. З одного боку, квартальні результати корпорацій переважно виявляються сильнішими за очікування. Безліч чинників підтримки, серед яких фіскальна і монетарна політика, поліпшення епідеміологічної ситуації в світі та поява нових вакцин, залишаються актуальними. Зокрема, Novavax сьогодні опублікувала позитивні результати випробувань свого препарату.

Разом з цим хедж-фонди фіксують позиції, щоб покрити збитки за короткими позиціями. Крім того, учасники ринку тікають від ризику, спостерігаючи надлишкову волатильність і обережно порівнюючи поточну ситуацію з бульбашкою на ринку акцій перед крахом доткомів. Значний ризик являє собою поширення мутацій коронавірусу. Вакцина Novavax лише на 49% ефективна проти його південноафриканського штаму. Таким чином, рівновага на ринку виглядає нестійкою, тому інвесторам слід проявляти обережність.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Японський Nikkei впав на 1,89%, гонконгський Hang Seng знизився на 0,94%, китайський CSI300 опустився на 0,47%. Європейські майданчики теж в мінусі. EuroStoxx50 втрачає 1,2%.

Апетит до ризику слабкий. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,07%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається біля $55,4. Золото дорожчає до $1850.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні протестує область 3710-3715 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цієї п'ятниці будуть опубліковані дані по витратах фізосіб за грудень. Очікується зниження показника на 0,4% м/м, як і в листопаді. Негативна динаміка обумовлена збереженням антикоронавірусних обмежень і слабкою туристичною активністю.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить фармацевтичний гігант Ely Lilly (LLY). Консенсус-прогноз передбачає зростання виручки на 18,9% р/р, до $7,27 млрд, при збільшення чистого прибутку на акцію на 37% р/р, до $2,37. У фокусі будуть продажі антиковідного препарату, який був схвалений у четвертому кварталі. Також можуть бути уточнені результати випробувань ліків від хвороби Альцгеймера і відповідні прогнози. Втім, акції компанії вже виросли на 26% за місяць, тому в них цілком імовірна корекція.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 68 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 в середньостроковій перспективі схильний до висхідного руху. Проте короткостроково корекція може продовжитися, оскільки індикатор MACD перебуває на негативній території. Значна підтримка розташовується на рівні 3710 пунктів, де пролягає 50-денна змінна середня. Середньострокові перспективи S&P500 погіршаться, якщо він опуститься нижче 3630 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»