Ринок США: огляд і прогноз на 3 лютого. Вакцини та звіти заряджають позитивом

Ринок напередодні

Торги 2 лютого американські фондові індекси завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 1,39%, до 3826 пунктів, Dow Jones виріс на 1,57%, а NASDAQ - на 1,56%. Новинний фон не містив нових драйверів руху, але апетит до ризику був підвищений через зниження побоювань з приводу перекупленості ринку. Усі 11 секторів завершили торги на позитивній території. Очолив зростання сектор фінансів із результатом 2,46% завдяки відновленню прибутковості по трежеріс.

Новини компаній

Uber (UBER: +7%) оголосила про придбання сервісу доставки алкогольних напоїв Drizly за $1,1 млрд у вигляді акцій компанії і грошових коштів.

Виручка Pfizer (PFE: -2,3%) перевершила очікування, хоча EPS виявився слабкішим за консенсус. Прогноз за виручкою на 2021 рік передбачає високі обсяги продажу вакцин від коронавірусу.

Результати нафтового гіганта BP (BP: -6,6%) виявилися гіршими за очікування у різних сегментах, дивіденди знижені на 50%.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Боротьба з коронавірусом залишається у фокусі, і на цьому фронті новини в основному позитивні. Увагу міжнародних інвесторів привернули результати випробувань російської вакцини Супутник V, які виявили її високу ефективність. Крім того, Оксфордський університет опублікував обнадійливі результати дослідження, які вказують на те, що вакцина AstraZeneca не тільки запобігає захворюванню на коронавірус, а й знижує його поширення на дві третини. Це перше дослідження, яке документально підтверджує, що поширення вакцин призведе до швидкого зниження захворюваності. У США першу дозу вакцини отримали вже понад 7% населення, а щоденна захворюваність на COVID-19 відкотилася до рівнів листопаду.

Квартальні результати опублікували 43% компаній, що входять до S&P500. У даний час очікується, що агрегований чистий прибуток за четвертий квартал продемонструє зростання у порівнянні р/р, при тому, що в жовтні прогнозувалося його зниження на 13% р/р. Це сигналізує про те, що фінансові показники компаній демонструють несподівано швидке відновлення. Втім, оптимістичні очікування частково вже враховані в котируваннях, про що свідчить зростання індексу S&P500 на 17% за останні три місяці.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно у зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на 1%, гонконгський Hang Seng додав 0,2%, китайський CSI300 втратив 0,29%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,6%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,11%. Ф'ючерс на нафту Brent наближається до $58. Золото дешевшає до $1835.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутні торги в діапазоні 3800-3850 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цієї середи буде опублікований індекс менеджерів з постачання для невиробничої сфери від ISM за січень. Очікується, що індекс знизиться з грудневих 57,7 пункту до 56,8, але й у цьому випадку темп відновлення ділової активності в секторі послуг залишиться досить впевненим. Інтерес представлятиме компонент індексу, відповідальний за зайнятість у секторі, адже він проллє світло на результати офіційного звіту по ринку праці, який вийде 5 лютого.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить PayPal (PYPL). Ринок розраховує на збільшення чистої виручки компанії на 22,7% р/р, до $6,09 млрд, при зростанні прибутку на акцію до $0,62 (+44,2% р/р). Не виключено, що фактичні показники компанії будуть кращими за прогнози. Ми очікуємо, що PayPal продовжить демонструвати сильні фінансові результати відповідно до висхідного тренду в індустрії онлайн-комерції. Імовірний активний приплив нових користувачів до системи гаманців PayPal і Venmo. Позитивний вплив на виручку компанії надасть оборот криптовалюти у мобільному додатку.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 68 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше схильний до висхідного руху в середньостроковій перспективі. Індекс широкого ринку продовжив відскік від 50-денної ковзної середньої, але сила цього імпульсного руху згасає. У короткостроковій перспективі можлива консолідація, оскільки індикатор RSI знаходиться в нейтральній зоні і вказує на рівність сил між "биками" і "ведмедями", а індикатор MACD залишається на негативній території.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»