Ринок США: огляд і прогноз на 30 березня. Прибутковості 10-річних трежеріс стрімко ростуть

Ринок напередодні

Торги 29 березня американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 опустився на 0,09%, до 3971 пунктів, NASDAQ скорегувався на 0,6%, а Dow Jones піднявся на 0,3%. Підвищена волатильність напередодні була обумовлена, з одного боку, маржин-колом великого хедж-фонду Archegos Capital Management, що спричинило за собою низку блок-трейдів на суму понад $20 млрд, а з іншого боку, новинами про відновлення руху у Суецькому каналі. У числі лідерів зростання виявилися сектори комунальних послуг (+1,07%) і нециклічних споживчих товарів (+1,03%). Відтік капіталу продемонстрували енергетичний і фінансовий сектори, які скорегувалися на 1,26% і 0,93%, відповідно.

Новини компаній

Facebook (FB: +2,8%) спільно із Google оголосила про плани щодо прокладки підводних кабелів між США і країнами Південно-Східної Азії.

Американський оператор казино і спортивних ставок Penn National Gaming (PENN: -7,8%) обвалився після песимістичних заяв нью-йоркських політиків щодо перспектив легалізації онлайн-ставок у штаті.

Credit Suisse (CS: -11,5%) попередив інвесторів про серйозні збитки після маржин-кола Archegos Capital Management.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики продовжують демонструвати змішану динаміку. Європейські акції торгуються вище вчорашніх рівнів на тлі виходу даних про економічні настрої в єврозоні, які перевершили очікування учасників ринку. У той же час темпи поширення COVID-19 продовжують прискорюватися в Німеччині і Франції, що може чинити тиск на зростання котирувань.

Ф'ючерси на американські індекси також торгуються різноспрямовано: S&P500 і Dow Jones демонструють зміцнення, в той час як NASDAQ в моменті падає на 0,43% через плани Білого дому щодо підвищення податків, які повинні принести державі більше $3 трлн. Інвестори також очікують новин про черговий пакет фіскальних стимулів від президента Байдена у середу 31 березня, який буде направлений на розвиток інфраструктурних проектів і може перевищити $4 трлн. Настрій учасників ринку підтримується дослідженнями Центрів по контролю і профілактиці захворювань (CDC), які показують, що вакцини від Pfizer і Moderna можуть забезпечити захист до 90%.

Прибутковості 10-річних трежеріс після тижневого відкату почали стрімко підвищуватися і до відкриття торгової сесії в моменті демонстрували зростання до 1,77%, обновивши річний максимум. Це відображає прискорення темпів економічного зростання і інфляції.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в зеленій зоні. Китайський CSI300 додав 0,95%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,84%, японський Nikkei піднявся на 0,16%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,5%.

Апетит до ризику зростає. Прибутковість за 10-річними трежеріс в моменті зміцнюється до 1,77%. Ф'ючерс на нафту марки Brent тримається вище $64, але демонструє падіння на 0,46%. Золото як і раніше знижується і на даний момент торгується на рівні $1694. Ф'ючерси на індекс Russell2000 ростуть на 0,46% після вчорашньої корекції.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутню сесію в діапазоні 3945-3985 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований щомісячний індекс Consumer Confidence за березень, який вимірює рівень довіри споживачів до економічної активності. Виходячи з очікувань ринку, індекс продемонструє зростання до 96,9 пунктів проти значення 91,3 у лютому.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 66 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку практично протестував історичний максимум, проте впоратися з опором поки не вдалося. Для збереження висхідного імпульсу необхідно подолати рівень 3980 пунктів. У цьому випадку наступною метою для «биків» стане психологічно значуща відмітка 4000 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»