Ринок США: огляд і прогноз на 30 листопада. Новий тиждень починається нейтрально

Ринок напередодні

Сесію 27 листопада американські фондові індекси завершили у зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,24%, до нового історичного максимуму 3638 пунктів. Dow Jones додав 0,13%, NASDAQ виріс на 0,92%. Короткий торговий день після Дня подяки пройшов без сюрпризів. Відзначимо, що акції зростання випередили в динаміці акції вартості. На цьому тлі технологічний сектор став одним із лідерів, додавши 0,51%. Сектор енергетики продовжив корекцію, знизившись на 1,25%.

Новини компаній

Акції Etsy (ETSY: +10,7%) та інших онлайн-рітейлерів отримали підтримку завдяки даним Adobe Analytics щодо зростання продажів у День подяки на 22% р/р.

Акції розробників вакцин від COVID-19, включаючи Moderna (MRNA: +16,3%), зросли на тлі оголошення про плановане засіданні CDC, на якому будуть обговорюватися питання поширення вакцин.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно бічну динаміку. У Сан-Франциско і Лос-Анджелесі вводять нові обмеження у зв'язку з ростом рівня захворюваності на коронавірус. У Сан-Франциско закриваються кінотеатри, музеї і тренажерні зали. Число госпіталізованих з COVID-19 у Сполучених Штатах продовжує збільшуватися. Головний інфекціоніст країни Ентоні Фаучі попередив, що через святкування Дня подяки і погіршення погоди існує високий ризик нового витка погіршення епідеміологічної ситуації.

Втім, в учасників ринку є і приводи для оптимізму. Вакцину Pfizer і BioNTech схвалять у Великобританії вже в найближчі дні. Крім того, перші дні розпродажів у США пройшли успішно, що вказує на споживчу впевненість. Наразі позитивні чинники дещо переважують негативні, але ризики зберігаються. Акції циклічних секторів, таких як нафтогазовий, авіаперевезення і туризм, які істотно зросли за листопад, можуть перейти в режим консолідації, оскільки позитив у них в основному вичерпав свій потенціал.

Азіатські фондові майданчики закрилися у червоній зоні. Японський Nikkei опустився на 0,79%, китайський CSI300 знизився на 0,41%, гонконгський Hang Seng впав на 2,06%. Європейські індекси консолідуються. EuroStoxx50 втрачає 0,1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 0,84%. Ф'ючерс на нафту Brent опускається до $47,5. Золото дешевшає до $1775.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3600-3645 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 59 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. Занепокоєння щодо негативних наслідків пандемії коронавірусу слабшає завдяки перспективам швидкого початку масової вакцинації.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до відновлення висхідного руху після консолідації. За минулу сесію картина не змінилася. Напередодні індекс впевнено вийшов з «трикутника», що може означати закінчення корекції. Потенціал зростання є, адже стану перекупленості за індикатором RSI поки що не спостерігається. Для впевненого висхідного руху індексу широкого ринку необхідно подолати опір у вигляді довгострокової трендової лінії, що пролягає в області 3650-3655 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»