Ринок США: огляд і прогноз на 30 жовтня. Хід торгів визначать IT-гіганти

Ринок напередодні

Торги 29 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися в плюсі. Індекс S&P 500 піднявся на +1,19%, до 3310 пунктів. Dow Jones додав +0,52%, NASDAQ виріс на +1,64%. При цьому істотних приводів для оптимізму протягом дня не було. Відскок після обвалу напередодні був обумовлений здебільшого очікуваннями звітів найбільших представників ІТ-індустрії і технічними факторами. Сектор комунікацій став одним з лідерів, піднявшись на +2,9% завдяки зростанню акцій Facebook, Alphabet і Netflix.

Новини компаній

Виручка і чистий прибуток соціальної платформи Pinterest (PINS: +26,9%) виявилися кращими за очікування, крім того, менеджмент дав більш оптимістичний, ніж припускав консенсус, прогноз на четвертий квартал.

Результати eBay (EBAY: -7,5%) перевершили прогноз. Проте інвестори побоюються, що зростання e-commerce в 2021 році сповільниться, на що вказало уповільнення валового обороту і зростання числа користувачів платформи.

Виробник напівпровідників Marvell (MRVL: -3,3%) оголосив про придбання Inphi Corp (IPHI: +26,7%). Операція буде закрита в другому півріччі 2021 року.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. У фокусі уваги як і раніше погіршується епідеміологічна ситуація в США і Європі. Вчора в Штатах був зафіксований новий рекорд захворюваності: виявлено майже 90 тис. нових випадків зараження COVID-19. Вважаємо, що в найближчі дні показник може досягти позначки 100 тис. Інвестори починають закладати у вартість ризикових активів несприятливі сценарії і фіксують позиції. Наростання політичної невизначеності також грає свою роль. Як позитивний чинник відзначимо, що серйозних планів відновити обмежувальні заходи влади штат не анонсують.

Учасники ринку обговорюють квартальні результати технологічних гігантів Apple, Amazon, Facebook і Alphabet, що вийшли напередодні. З огляду на величезний сумарна вага цих компаній в індексі S&P 500, припускаємо, що динаміка сьогоднішніх торгів буде залежати від оцінки цих звітів інвесторами. Їх первинна реакція виявилася переважно негативною, хоча всі IT-гіганти перевищили очікування по виручці і прибутку.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Японський Nikkei знизився на -1,5%, гонконгський Hang Seng -1,95%, китайський CSI300 - 1,63%. Європейські ринки консолідуються. EuroStoxx 50 додає +0,2%.

Ставка по 10-річним трежеріс зростає до 0,82%. Ф'ючерс на нафту Brent відновлюється до $38,4. Золото дорожчає до $1875.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3200-3340 пунктів.

Звіти

Сьогодні звітність за третій квартал представлять провідні представники нафтогазової галузі США ExxonMobil (XOM) і Chevron (CVX). Ми очікуємо підвищення як операційних, так і фінансових показників у порівнянні з другим кварталом на тлі зростання цін на нафту і нафтопродукти, а також з огляду на триваючу тенденцію до зниження капітальних витрат. На цьому тижні обидві компанії анонсували виплату дивідендів за підсумками кварталу з прибутковістю 10,6% і 7,5% річних до поточних котируваннях відповідно. Дата дивідендного відсічення ExxonMobil - 10 листопада, Chevron - 17 листопада. Ринок розраховує, що виручка ExxonMobil виросте на істотні 39,2% квартал до кварталу, досягнувши $45,4 млрд, а у Chevron підвищиться на вражаючі 91,5% кв/кв, до $25,8 млрд. Після публікації результатів котирування паперів обох компаній здатні продовжити зростання в рамках відновлення, що почалося напередодні.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє перехоплення короткостроковій ініціативи «ведмедями». Спадний пробій фігури «прапор» викликав розпродажі, а її зворотний тест вчора тільки підтвердив слабкість покупців, і це створює ризик більш глибокої корекції. Найближчою значущою підтримкою для індексу широкого ринку став рівень 3210 пунктів. У свою чергу «бикам» для відновлення висхідного руху необхідно закріпитися вище 3340 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»