Ринок США: огляд і прогноз на 31 березня. У центрі уваги - інфраструктурний план

Ринок напередодні

Торги 31 березня американські фондові майданчики завершили у червоній зоні. Індекс S&P500 скоротився на 0,32%, до 3959 пунктів, Dow Jones знизився на 0,31%, NASDAQ втратив 0,11%. Найбільш сильну динаміку продемонстрували сектори циклічних споживчих товарів (+0,75%) і фінансів (+0,71%), знову переключивши увагу інвесторів на зростаючі прибутковості трежеріс. Лідером падіння став сектор нециклічних споживчих товарів (-1,14%), нейтралізуючи зростання на початку тижня.

Новини компаній

BioNTech (BNTX: +8,9%) і Pfizer (PFE) підвищили прогноз за обсягами виробництва вакцини у 2021 році на 25%, до 2,5 млрд доз. За заявою керівництва BioNTech, можливість для подальшого зростання як і раніше зберігається.

Wells Fargo (WFC: +2,5%) заявив, що банк не поніс збитків у зв'язку з ліквідацією позицій Archegos.

FTC не схвалила провайдеру рішень для генетичного секвенування Illumina (ILMN: -6,6%) поглинання свого спін-ауту Grail за $7,1 млрд.

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Сьогодні в центрі уваги інвесторів опиниться виступ президента Байдена, у якому буде представлена перша частина плану інфраструктурних витрат. За різними оцінками, обсяг цього пакета може скласти від $3 до $4 трлн, включаючи $650 млрд інвестицій у транспортну інфраструктуру, $500 млрд на установи по догляду за людьми похилого віку та інвалідами, по $300 млрд на житлову інфраструктуру і відродження виробництва в США, а також асигнування на підтримку електромереж, введення загальнонаціонального широкосмугового зв'язку та модернізацію системи водопостачання. Основну загрозу для ринку у зв'язку з реалізацією цього плану представляє можливе підвищення податків, оцінки якого зросли з $1 до $3 трлн. При цьому очікується, що Байден не стане вдаватися до підвищення податку «на багатство». Основне завдання президента - заручитися достатньою підтримкою демократів для повторного використання реконсиляції у цьому році.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 знизився на 0,91%, японський Nikkei впав на 0,86%, гонконгський Hang Seng втратив 0,64%. Європейський EuroStoxx50 скорочується на 0,17%.

Апетит до ризику упевнений. Ставка за 10-річними трежеріс утримується вище 1,72%. Ф'ючерс на нафту марки Brent зберігається на рівні $64. Золото знижується до $1684. Індекс компаній малої капіталізації Russel2000 виріс на 1,72%.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 3920-3970 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

31 березня буде представлений звіт ADP по зайнятості. Консенсус-прогноз передбачає, що кількість нових робочих місць зросте до 500 тис. у порівнянні із 117 тис. місяцем раніше.

Звіти

Сьогодні, 31 березня, квартальний звіт опублікує найбільша мережа аптек Walgreens Boots (WBA). Інвестори очікують зростання виручки на 1,9% р/р, до $36,5 млрд, при падінні EPS (розрахованого не за GAAP) на 25,6%, до $1,13. Перспективу продажу частини оптового бізнесу компанії інвесттовариство оцінює позитивно: незважаючи на можливе зниження сукупної виручки, фокусування бізнесу на рітейл-сегменті здатне підвищити ефективність операційної діяльності у 2021 році. Компанія вступила у конкурентну боротьбу з фармацевтичним бізнесом Amazon (AMZN), запропонувавши клієнтам в США послуги експрес-доставки в рамках програм Instacart і Instacart Express. Аналітики відзначають потенціал зростання виручки Walgreens Boots через поширення вакцини від COVID-19. Станом на кінець лютого компанія поставила 5 млн вакцин до 43 штатів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився на рівні 66 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. Проте побоювання щодо нової хвилі COVID-19 в Європі чинять негативний вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Короткостроковий імпульс після відскоку від 50-денної ковзної середньої не отримав продовження цього тижня. Сила середньострокового висхідного руху згасає, хоча MACD продовжує вказувати на збереження переваги «биків». «Ведмежа» дивергенція за індикатором RSI обумовлює короткострокову схильність індексу широкого ринку до корекції.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»