Ринок США: огляд і прогноз на 5 березня. Прибутковості трежеріс залишаються ключовим фактором

Ринок напередодні

Торги 4 березня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 знизився на 1,34%, до 3768 пунктів, Dow Jones втратив 1,11%, NASDAQ впав на 2,11%. Прибутковості трежеріс продовжили зростання після виступу глави ФРС Джерома Пауелла, що знову призвело до фіксації позицій на фондовому ринку. Технологічний сектор знову очолив падіння широкого ринку, завершивши день з результатом -2,49%. В структурі S&P500 лише енергетичний сектор закрився у зеленій зоні, піднявшись на 2,47% завдяки стрибку цін на нафту, приводом для якого послужили підсумки зустрічі ОПЕК+.

Новини компаній

Розробник рішень для ідентифікації особистості Okta (OKTA: -6,2%) оголосив про намір купити компанію Auth0 за $6,5 млрд за допомогою обміну акціями. Квартальні результати і прогнози Okta виявилися неоднозначними.

Швидко зростаючий провайдер хмарних послуг Snowflake (SNOW: +0,8%) успішно відзвітував за четвертий квартал.

Виручка American Eagle Outfitters (AEO: +8,9%) скоротилася не так істотно, як припускав консенсус інвесторів. Менеджмент дав оптимістичний прогноз.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. Увага інвесторів як і раніше сфокусована на оцінці інфляційних ризиків. Голова ФРС Джером Пауелл вчора повторив, що короткострокове зростання інфляції можливе, але регулятор не допустить її виходу з-під контролю. Пауелл також заявив про те, що спостерігає за ситуацією на борговому ринку, але не торкнувся теми плану дій Федрезерву в разі надмірного зростання дохідностей трежеріс, чим розчарував учасників ринку, які розраховували отримати інформацію про підтримку ринку облігацій.

У той же час складаються всі умови для короткострокового сплеску інфляції, тому прибутковості трежеріс продовжують рости. Перспективи подальшого підвищення цін на енергоносії покращилися за результатами засідання ОПЕК+. У свою чергу, законодавці поступово наближаються до голосування з питання схвалення фіскальних стимулів.

Через зростання прибутковості трежеріс технологічний сектор залишається в уразливому становищі, проте ми як і раніше вважаємо поточну корекцію короткочасною. Зростання фондового ринку продовжиться після стабілізації прибутковості трежеріс. У фокусі уваги інвесторів сьогодні буде лютнева статистика по ринку праці.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Японський Nikkei225 втратив 0,23%, китайський CSI300 знизився на 0,34%, гонконгський Hang Seng - на 0,47%. Європейський EuroStoxx50 втрачає близько 1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс підвищується до 1,55%. Ф'ючерс на нафту марки Brent піднявся до $68. Золото подешевшало до $1690.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії протестує область 3710-3725 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цієї п'ятниці буде опублікований блок статистики по ринку праці США за лютий. Консенсус-прогноз FactSet передбачає зростання числа зайнятих в несільськогосподарському секторі США на 175 тис., тоді як в січні цей показник склав лише 49 тис. Темпи його відновлення в галузях, які постраждали від пандемії, можуть приємно здивувати, адже деякі штати послабили карантинні обмеження. Також важливими є дані щодо частки економічно активного населення, яка в січні склала 61,4%.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 77 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індекс широкого ринку завершив попередню сесію нижче висхідної трендової лінії, тому потенціал для продовження короткострокової корекції присутній. Найближчий рівень підтримки - 3700 пунктів. Середньострокові перспективи залишаться позитивними, поки S&P500 тримається вище 3640 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»