Ринок США: огляд і прогноз на 5 листопада. Перемогу на виборах здобули технологічні гіганти

Ринок напередодні

Торги 4 листопада на американських фондових майданчиках завершилися найсильнішим зростанням за чотири місяці. Реакція ринку на процес підрахунку голосів виявилася для багатьох несподіваною. Інвестори позитивно оцінили наслідки, до яких призведе ймовірна більшість республіканців в Сенаті. Сектори ІТ та охорони здоров'я, які були під тиском до цього, стали лідерами зростання, тоді як сектор промисловості, навпаки, став одним з аутсайдерів, втративши -1%.

Новини компаній

Новий препарат Biogen (BIIB: +44%), призначений для уповільнення розвитку хвороби Альцгеймера, може отримати схвалення FDA найближчим часом.

Uber (UBER: +14,6%) зможе продовжити кваліфікувати своїх водіїв не як співробітників, а як незалежних підрядників.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. У центрі уваги підсумки голосування на виборах президента США. В даний час Байден лідирує по електоральним голосам з проміжним результатом 264-214. У Трампа залишається єдиний можливий сценарій перемоги, в рамках якого йому потрібно набрати 56 балів отримавши більшість відразу в чотирьох ключових штатах, а це малоймовірно.

Вчора лідер більшості в Сенаті в Макконнелл висловив думку, що нові фіскальні стимули повинні бути прийняті до кінця цього року. Це стало позитивною для ринку новиною. Вважаємо, що республіканці можуть погодитися на пакет обсягом близько $1 трлн, так як новий виток пандемії підриває темпи відновлення економіки. Відзначимо, що в Сенаті, швидше за все, контроль отримають республіканці, що зводить до нуля шанси прийняття пакету стимулів обсягом $5 трлн. Крім того, це знижує ймовірність підвищення податків і посилення антимонопольної порядку в разі обрання Байдена. Це позитивно для технологічного сектора і акцій FAANG, які, схоже, вже стали основними бенефіціарами цих виборів. Важливим фактором є падіння ставок по 10-річних облігаціях нижче 0,73%, що сприяє гонитві за прибутковістю на фондовому ринку.

Азіатські фондові майданчики закрилися в упевненому плюсі. Японський Nikkei виріс на +1,73%, китайський CSI300  на +1,48%, гонконгський Hang Seng  на +3,25%. 

Європейські індекси також в зеленому секторі. EuroStoxx 50 піднімається на +1,3%.

Ставка по 10-річним трежеріс падає до 0,72%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $41. Золото дорожчає до $1915.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії зробить спробу піднятися до 3515 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опубліковано рішення по процентній ставці ФРС. Ніяких змін в параметрах грошово-кредитної політики не очікується, ставка залишиться без змін на рівні 0,25%. Федрезерв, ймовірно, вкаже на необхідність додаткової підтримки економіки, але візьме паузу на цьому засіданні, щоб отримати свіжі дані по ринку праці, які будуть опубліковані завтра. Крім того, регулятору важливо дочекатися результатів виборів.

Звіти

Результати за минулий квартал представить компанія Booking Holdings, яка володіє найбільшою в світі платформою для бронювання готелів та інших варіантів проживання. Очікується, що її виручка складе $2,55 млрд, що вдвічі нижче рівня минулого року. Скоригований EPS, за прогнозами, скоротиться втричі, до $14,44. Пандемія як і раніше має колосальний негативний вплив на бізнес компанії в зв'язку з низькою туристичною активністю. Проте конкурент Expedia перевершив очікування по виручці і EPS, тому подібний сюрприз можливий і від Booking.

Технічна картина

Технічно S&P500 поліпшив свої короткострокові перспективи напередодні, закрившись вище 50-денний ковзної середньої, зробивши впевнений пробій рівня 3400 пунктів. Технічно індекс широкого ринку демонструє впевнене імпульс і схильний до зростання. Найближчою метою для «биків» виступає позначка 3515, де фігура «вимпел» буде пробита та підтверджена з ціллю йти вверх.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»