Ринок США: огляд і прогноз на 5 серпня. Надія на нові стимули для економіки активує покупки

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні переважно ростуть. Інвестори натхнені ознаками прогресу в переговорах з приводу прийняття чергового пакету стимулів в США і планами щодо організації американо-китайських переговорів. Швидкість поширення коронавірусу в світі і Штатах при цьому залишається нижче пікових значень липня.

У переговорах демократів і республіканців про новий пакет стимулюючих заходів намітилася позитивна динаміка. Washington Post повідомила, що сенатори планують прийти до угоди до кінця цього тижня. Лідер республіканської більшості Мітч Макконнелл підтвердив свій намір взяти позицію демократів про продовження виплати допомоги по безробіттю в розмірі $600, хоча багато в його партії виступають проти цього.

Інвестори також стежать за розвитком американо-китайських відносин. Чиновники обох сторін планують переговори на високому рівні 15 серпня для оцінки виконання умов зовнішньоторговельної угоди, що передбачено домовленостями. У ситуації коронакризи Китаю об'єктивно не вдається виконувати умови угоди в повному обсязі. Зустріч пройде в умовах загострення конфлікту між країнами, однак інвестори сподіваються, що прагматичний підхід візьме гору.

Азіатські фондові індекси демонструють змішану динаміку. Японський Nikkei втрачає 0,3%, гонконгський Hang Seng зростає на 0,6%, шанхайський CSI300 в мінусі на 0,2%. Китайський індекс PMI в секторі послуг за липень виявився гіршим за очікування. Біржі Європи на відкритті додають більше 1%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс знаходиться поблизу 0,52%. Жовтневий ф'ючерс на Brent рухається до $45, максимального рівня з березня. Золото продовжує оновлювати абсолютні вершини, піднімаючись вище $2030. Апетит до ризику зберігається. Очікуємо, що S & P500 в ході сьогоднішньої сесії залишиться вище 3300 пунктів.


Новини економіки і макростатистика

Найбільш важливою публікацією сьогодні стануть дані по індексу ділової активності в секторі послуг від ISM за липень. Консенсус передбачає зниження показника з 57 до 55. Друга хвиля епідемії, що почалася в багатьох штатах змусила владу знову обмежити роботу закладів громадського харчування та інших підприємств сфери обслуговування, що могло негативно позначитися на відновленні бізнес-активності. Проте показник як і раніше залишається вище 50, що говорить про триваюче відновлення економіки.


Звіти

Сьогодні про результати за другий квартал відзвітують CVS Health Corp. і Moderna. Інвестори будуть зосереджені на результатах напрямки медичного страхування CVS, який, як очікується, отримає імпульс від скасування нетермінових операцій через пандемію COVID-19, а також на коментарях про відновлення продажів в мережі належать компанії аптек. Що стосується Moderna, то учасників ринку цікавлять в першу чергу новини про терміни випуску вакцини і можливих цінах на неї.

Після закриття торгів будуть опубліковані квартальні результати фінтех-гіганта Square, Inc. (SQ). Корпорація може отримати збиток $0,11 на акцію. За підсумками 2020 року ми чекаємо EPS на рівні - $0,58 при виручці $5,9 млрд.


Технічна картина

Технічно S & P500 виглядає невпевнено, незважаючи на оновлення локальних вершин. Показники Моментум дають суперечливу картину. Індикатор RSI залишається вище нейтральної позначки 50, але не оновив максимум разом з ринком, що може говорити про «ведмежою» дивергенції. У той же час MACD повернувся на позитивну територію. Метою, ймовірно, залишається закриття гепа від 3328 пунктів. Після досягнення мети, з огляду на ознаки дивергенції, не виключено розвиток низхідної корекції. Наступною підтримкою для S & P500 здатний стати рівень 3180 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3050 пунктів.


Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»