Ринок США: огляд і прогноз на 5 травня. Перші натяки на зміну монетарної політики

Ринок напередодні

4 травня американські фондові майданчики демонстрували переважно негативну динаміку. S&P500 знизився на 0,67%, до 4165 пунктів, Dow Jones піднявся на 0,06%, Nasdaq впав на 1,88%. Перетікання капіталу з акцій «зростання» в акції «вартості» посилилося після заяви глави Мінфіну США Джанет Йеллен про те, що ставки можуть бути підвищені, щоб запобігти перегріву економіки. Гірше за ринок торгувалися ІТ-компанії (-1,89%). Сектор сировини і матеріалів (+1,04%) продемонстрував зростання на тлі підвищення цін на сталь і алюміній, фінансовий сектор (+0,7%) також закрився в плюсі, реагуючи на коментар Йеллен.

Новини компаній

Виробник целюлозно-паперових виробів Domtar (UFS: +19,2%) веде переговори з Paper Excellence про потенційне поглинання з можливою оцінкою акцій UFS по $50 за одиницю.

CVS Health (CVS: +4,4%) відзвітувала за 1-й квартал краще за очікування інвесторів і підвищила прогноз на 2021 рік по виручці і EPS.

EBITDA Ferrari (RACE: -6,9%) за 1-й квартал 2021 року виявилась вищою за очікування, але інвестори були розчаровані тим, що керівництво компанії відстрочило досягнення цільових показників 2022-го на один рік.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку після вчорашньої просадки, викликаної коментарем міністра фінансів США про можливе зростання ставок. Уже після закінчення торгової сесії в інтерв'ю WSJ Йеллен уточнила, що вона «не передбачає і не пропонує підвищення ставки ФРС». М'яка риторика відомств США зберігається: вони мають намір дочекатися моменту, коли зайнятість населення повністю відновиться (імовірно, у 2022-му) і планують не реагувати на короткочасні сплески інфляції. Однак можна очікувати, що ринок продовжить закладати в ціни очікування підвищення ставок і згортання програми кількісного пом'якшення на середньостроковому горизонті.

Також увага інвесторів як і раніше зосереджена на темпах проведення прищепної кампанії. Байден вказує на нову мету: до 4 липня необхідно повністю прищепити 160 млн американців, а одну дозу повинні отримати 70% населення США. При цьому темпи вакцинації знижуються вже четвертий тиждень поспіль: 7-денне середнє падає до 2,2 млн щеплень в день, у понеділок було вакциновано менше 1 млн чоловік. Ця динаміка, імовірно, вказує на те, що всі бажаючі зробити щеплення вже його зробили. Тепер настала черга тих, хто з якоїсь причини досі відмовлявся від такої можливості. Для них, мабуть, буде потрібно ввести стимулюючі заходи.

Азіатські фондові майданчики демонструють негативну динаміку. Гонконгський Hang Seng знижується на 0,49%. У Китаї і Японії тривають вихідні дні, біржі не працюють. EuroStoxx50 додає 1,32%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коригується до 1,59%. Ф'ючерс на нафту Brent підвищується на 1,95%, до $68,9. Золото знижується до $1775 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4160-4210 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані про зміну числа зайнятих в несільськогосподарському секторі за квітень від ADP National Employment Report. Ринок очікує, що кількість робочих місць збільшиться на 896 тис. у порівнянні з 517 тис. місяцем раніше.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance становить 73 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. При цьому інвестори позитивно сприймають відкриття економік і сильні макроекономічні показники, однак зростання захворюваності на COVID-19 за межами США як і раніше викликає стурбованість.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 залишається у висхідному тренді. Індикатор RSI демонструє «ведмежу» дивергенцію, а MACD перейшов у червону зону. Невелика корекція, яка сталася напередодні, може стимулювати «биків» до нових покупок у короткостроковій перспективі. Однак імовірність того, що зростання індексу широкого ринку продовжиться і бенчмарк значно перевищить 4200 пунктів найближчим часом, невисока.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»