Ринок США: огляд і прогноз на 6 листопада. Від виборів назад до вірусу

Ринок напередодні

Торги 5 листопада на американських фондових майданчиках, як і днем раніше, завершилися упевненим зростанням. Dow Jones і S&P 500 додали по +1,95% (індекс широкого ринку 3510 пунктів), а NASDAQ підвищився на +2,59%. Незважаючи на оптимізм учасників ринку щодо підсумків виборів в Конгрес, який розділився між двома партіями, висока політична невизначеність зберіглася. ІТ-сектор знову виявився одним з лідерів, додавши +3,1%, так як ротація капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання» продовжилася.

Новини компаній

Квартальні результати Qualcomm (QCOM: +12,8%) перевершили очікування, прогнози менеджменту виявилися сильними завдяки ставці на iPhone 5G.

Звітність Expedia Group (EXPE: +4,7%) виявилася не такою слабкою, як очікувалося. Прогнози компанії акцентуються на невизначеності, викликаної продовженням пандемії.

Операційний прибуток General Motors (GM: +5,4%) перевершила прогнози, виручка в Китаї і США відновлюється швидше очікувань.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. У центрі уваги підсумки голосування на виборах президента США. Джозеф Байден набирає все більше голосів, необхідних для перемоги. Вважаємо, що результат виборів, при якому перемагає Байден, а Сенат розділений приблизно порівну між двома партіями, вже майже повністю враховано в котируваннях.

Поки погляди інвесторів були сфокусовані на політичній арені, траєкторія захворюваності COVID-19 в США почала набувати експонентний характер. Вчора було зафіксовано майже 122 тис. Хворих, а це майже в чотири рази більше, ніж на піку епідемії в квітні. Кількість госпіталізованих хворих перевищить квітневий максимум протягом семи-десяти днів. Вважаємо ймовірність введення нових обмежень в США дуже високою, з огляду на те, що вибори завершилися і владі стало легше прийняти непопулярні заходи.

Азіатські фондові майданчики закрилися в плюсі. Японський Nikkei виріс на +0,91%, китайський CSI300 додав лише +0,01%, гонконгський Hang Seng +0,07%. 

Європейські індекси знижуються. EuroStoxx 50 втрачає -0,6%.

Ставка по 10-річним трежеріс падає до 0,76%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $40,3. Золото дорожчає до $1950.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде схильний до зниження і протестує рівень 3430 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований звіт по ринку праці США за жовтень. Очікується уповільнення зростання числа зайнятих в несільськогосподарському секторі з вересневих 661 тис. до 600 тис., Причому ми чекаємо негативного сюрпризу після слабкого звіту про зміну динаміки зайнятості від ADP. Темпи відновлення на ринку праці сповільнюються, в тому числі з-за другої хвилі епідемії. Рівень безробіття може знизитися з 7,9% до 7,7%, але це не стане позитивним фактором, якщо буде відмічено скорочення частки економічно активного населення. 

Звіти

Результати за минулий квартал представить власник стрімінг-сервісів CBS All Access і Showtime компанія ViacomCBS (VIAC). Очікується, що її виручка складе $5,96 млрд, а скоригована EPS буде на рівні $0,79 (порівняння з попереднім роком утруднене). Відзначимо, що конкурент компанії Discovery перевершив очікування завдяки більш високому попиту на рекламу. Не виключено, що для ViacomCBS цей тренд також актуальний. У фокусі уваги будуть перебувати результати стрімінг-напрямки.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє впевнене імпульс і в середньостроковій перспективі поки схильний до зростання. Проте найбільш ймовірно, що висхідна динаміка тимчасово призупиниться, оскільки індекс широкого ринку підійшов до верхньої межі фігури «трикутник» на денному графіку, а також локально перекуплений після чотирьох днів стрімкого зростання гепами.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»