Ринок США: огляд і прогноз на 6 травня. Товарні активи діляться позитивом

Ринок напередодні

В ході торгів 5 травня американські фондові майданчики демонстрували змішану динаміку. S&P500 виріс на скромні 0,07%, до 4168 пунктів, Dow Jones додав 0,29%. Вийти на позитивну територію цим індексам дозволило підвищення цін на товарні активи. У той же час високотехнологічний Nasdaq продовжив знижуватися четверту сесію поспіль (-0,37%). В лідери зростання вийшли енергетична (+3,33%), обробна і видобувна (+1,32%) галузі. Серед аутсайдерів опинилися комунальний сектор (-1,71%) і сфера нерухомості (-1,52%).

Новини компаній

Результати T-Mobile (TMUS: +4,4%) за перший квартал виявилися кращими за очікування. Компанія підвищила прогнози на 2021 рік.

Скоригований прибуток General Motors (GM: +4,1%) за перший квартал удвічі перевершив консенсус, незважаючи на світовий дефіцит напівпровідників.

Нафтопереробник HollyFrontier (HFC: -4,3%) купує НПЗ у Royal Dutch Shell (RDS.A: +2,92%) і у зв'язку з операцією може призупинити виплату дивідендів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Підтримку індексам продовжує надавати сильна корпоративна звітність за перший квартал. Результати до теперішнього часу представили 75% емітентів з індексу S&P500, чистий прибуток 87% з них перевершив консенсус ринку.

У середу ралі в нафтогазовому секторі стимулювала статистика Міненерго США, яка відбила падіння комерційних запасів нафти на 8 млн барелів. Стратегічні запаси сировини знижуються протягом чотирьох тижнів (за минулу п'ятиденку скорочення склало 1 млн барелів). При цьому обсяг видобутку залишається менше 11 млн барелів на добу, що на 2 млн нижче показника на початок минулого року. У той же час споживання нафтопродуктів уже досягло рівня 2019-го.

Відновлення економічної активності і зростання інфляції на тлі збереження низьких процентних ставок створюють передумови для подальшого підвищення капіталізації сировинних компаній. Індекс вартості долара щодо основних валют (DXY) знижується сьогодні на 0,15%, сприяючи продовженню ралі в цінах на сировинні товари. Від максимумів року, показаних в кінці березня, DXY відступив уже на 2,3%.

Азіатські фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng додав 0,77%, китайський CSI300 скорегувався на 1,22%, а японський Nikkei225 піднявся на 1,8%. EuroStoxx50 додає 0,26%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс залишається на рівні 1,59%. Ф'ючерс на нафту Brent торгується вище $69 за барель. Золото піднімається вище $1790 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4150-4200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть представлені щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в США (прогноз: зниження з попередньої позначки 553 тис. до 540 тис.).

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 73 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. При цьому інвестори позитивно сприймають відкриття економік і сильні макродані, проте зростання захворюваності за межами США як і раніше викликає занепокоєння.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 залишається у висхідному тренді. При цьому індикатор RSI демонструє «ведмежу» дивергенцію, а MACD йде глибше в червону зону. Невелика корекція, яка трапилася на поточному тижні, може стимулювати «биків» до нових покупок у короткостроковій перспективі. Однак імовірність того, що найближчим часом індекс широкого ринку значно перевищить 4200 пунктів, залишається невисокою. Чекаємо на консолідацію.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»