Ринок США: огляд і прогноз на 7 квітня. Позитив превалює

Ринок напередодні

Торги 6 квітня американські фондові майданчики завершили у червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,1%, до 4074 пунктів, NASDAQ залишився на рівні попередньої сесії, Dow Jones втратив 0,29%. ІТ-сектор скорегувався на 0,38% після триденного ралі. У лідерах зростання був сектор комунальних послуг (+0,53%). Інвестори зміщують фокус своєї уваги на прийдешній сезон квартальної звітності на тлі поліпшення прогнозів відновлення економіки.

Новини компаній

Провайдер рішень для генетичного аналізу Illumina (ILMN: +7,9%) опублікував попередній звіт за перший квартал. Результати виявилися кращими за очікування. Крім того, компанія підвищила прогнози на весь 2021 рік.

Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH: +4,6%) представила план відновлення внутрішніх і міжнародних круїзів з липня поточного року.

Провайдер рішень для HR Paychex (PAYX: -4,9%) відзвітував гірше за конкурентів, а його фінансовий прогноз виявився нижчим за очікування.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові індекси продовжують демонструвати змішану динаміку. Ф'ючерси на S&P500 залишаються на максимумах понеділка. МВФ покращив прогнози зростання американської і світової економік на поточний рік з січневих 5,1% і 5,5% до 6,4% і 6% відповідно.

Позитивними драйверами як і раніше слугують вакцинація від COVID-19 і додаткова фінансова підтримка економіки з боку уряду. Покращення прогнозів економічного відновлення сприяє збільшенню оптимізму інвесторів з приводу майбутнього сезону звітів.

Потенціал зростання фондового ринку може підтримати публікація березневих протоколів Комітету з відкритих ринків ФРС (FOMC). Ринок очікує, що позиція регулятора щодо грошово-кредитної політики не зміниться. Млява динаміка прибутковості трежеріс в останні два тижні вказує, що інфляційні очікування, швидше за все, вже в основному закладені в цінах. При продовженні консолідації дохідностей скореговані акції з високими мультиплікаторами здатні продовжити відновлення в короткостроковій перспективі. Головним чином цей ефект може торкнутися секторів ІТ і комунікацій.

Азіатські фондові майданчики показали змішану динаміку. Японський Nikkei225 опустився на 0,41%, китайський CSI300 знизився на 0,72%, а гонконгський Hang Seng додав 0,37%. Європейський EuroStoxx50 втрачає 0,04%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс падає до 1,65%. Золото торгується на рівні $1740. Ф'ючерс на нафту Brent залишається на позначці $62,5.

Очікуємо, що сьогодні S&P500 буде рухатися в діапазоні 4030-4080 пунктів.

Звіти

Один з провідних забудовників в США Lennar Corp. (LEN) 7 квітня проведе щорічні збори акціонерів. Можливо, компанія розкриє деталі створення нового бізнесу з оренди житла Upward America Venture і конкретизує плани з продажу непрофільних підрозділів. Lennar продемонструвала сильні фінансові результати за квартал і рік, що закінчилися 28 лютого, проте є підстави для несприятливих змін ринкової кон'юнктури. З початку року обсяги будівництва житла скорочуються. У лютому дані про початок будівництва нових об'єктів нерухомості зафіксували зниження на 9%. Тиск на ринок надає дефіцит будматеріалів і стрімке зростання цін на пиломатеріали, з яких в основному і зводяться будинки в ключовому для девелопера сегменті збуту - теплих регіонах США. Поки попит залишається високим, а пропозиція знижується, забудовники продовжать отримувати вигоду з ситуації. Ми очікуємо уповільнення темпів зростання будіндустрії в міру завершення пандемії.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 72 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. Проте чергова хвиля епідемії COVID-19 в Європі посилює песимізм інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається у висхідному тренді, а напередодні індекс консолідувався у вузькому діапазоні після ралі. Індикатор MACD вказує на збереження переваги «биків», RSI наближається до зони перекупленості. Очікуємо, що S&P500 зустріне серйозний опір на рівні 4100 пунктів, в області якого пролягає лінія висхідного тренда.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»