Ринок США: огляд і прогноз на 8 квітня. Тимчасове затишшя

Ринок напередодні

Торги 7 квітня американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 виріс на 0,15%, до 4080 пунктів, Dow Jones піднявся на незначні 0,05%, а NASDAQ впав на 0,07%. Більшість секторів продемонстрували скромну динаміку, за винятком сектора сировини і матеріалів, який просів на 1,75%, в основному за рахунок падіння хімічних компаній. Акції «зростання» продовжують обганяти акції «вартості», ставки трежеріс залишаються поблизу 1,6%. Увага інвесторів прикута до перспектив відкриття економік, деталей інфраструктурного плану і податкової реформи.

Новини компаній

Постачальник технологій зберігання інформації SMART Global Holdings (SGH: +12%) представив квартальні результати вище очікувань і сильний прогноз.

Постачальник рішень в області електрифікації транспортних засобів XL Fleet (XL: +3%) заявив, що отримав замовлення на 19 електричних пікапів від Apex Clean Energy.

Lamb Weston Holdings (LW: -3,6%) представила квартальні результати нижче очікувань, однак зазначила позитивний вплив на бізнес з боку ослаблення карантинних обмежень.

Ми очікуємо

Сьогодні більшість світових фондових майданчиків демонструє позитивну динаміку. Фокус уваги продовжує залишатися на перспективах відкриття економік, деталях інфраструктурного плану, потенційному зростанні ставок і перетіканні капіталу.

Публікація протоколів засідання FOMC, яке пройшло 16-17 березня, не піднесла несподіванок: відновлення економіки буде залежати від темпів вакцинації. Було відзначено, що надто швидкі темпи можуть призвести до надмірного апетиту до ризику на фондовому ринку. Учасники засідання очікують, що середньострокове зростання інфляції матиме тимчасовий характер, у зв'язку з чим регулятор має намір продовжити дотримуватися раніше обраного м'якого курсу грошово-кредитної політики.

Обговорення інфраструктурної реформи обумовлює більш пильну увагу інвесторів до потенційного підвищення податків. Напередодні Джанет Йеллен зазначила, що податкова реформа змістить чашу терезів на бік компаній, які забезпечують внесок в американську економіку. Міністр торгівлі Джина Раймондо в свою чергу заявила, що підвищення податку на корпоративний дохід до 28% ще підлягає обговоренню у Білому домі.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку. Китайський CSI300 виріс на 0,17%, японський Nikkei225 впав на 0,07%, гонконгський Hang Seng піднявся на 1,15%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,34%.

Апетит до ризику слабкий. Ставка за 10-річними трежеріс знаходиться поблизу 1,65%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається близько $63. Золото зростає до $1746. Індекс компаній малої капіталізації Russel2000 втрачає 1,6%.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4070-4110 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

8 квітня буде представлено щотижневі дані по кількості первинних заявок на одержання допомоги по безробіттю в США. Очікування: 680 тис. проти 719 тис. за попередній період.

Звіти

Сьогодні звіт за 2021 фінансовий рік представить алкогольний гігант Constellation Brands (STZ). Його останні квартальні показники відбили напрочуд сильне зростання продажів, оскільки стійке домашнє споживання пива компенсувало падіння попиту в барах і ресторанах. Разом із Boston Beer, продажі Constellation Brands склали більшу частину зростання всієї галузі у 2020 році. Звіт, що публікується на цьому тижні, повинен містити більше свідчень сильного зростання імпортних пивних брендів, таких як Modelo і Pacifico, поряд зі скромним успіхом запуску продажів хард-зельтера Corona, який безпосередньо конкурує з франшизою Truly від Boston Beer. Зростання продажів сповільниться у порівнянні з минулим кварталом через зсуви у відвантаженні і запасах. Очікується, що виручка Constellation Brands може знизитися на 2%, до $1,865 млрд. Рух акцій буде залежати від прогнозу на 2022 фінансовий рік.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знижується до 70 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. Проте побоювання щодо нової хвилі COVID-19 в Європі чинять негативний вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку продовжив консолідуватися у вузькому діапазоні. Відсутність більш вираженої корекції є позитивним фактором. Індикатор MACD вказує на збереження переваги «биків», в той час як індикатор RSI наближається до зони перекупленості. Вважаємо, що невеликий простір для зростання ще є, але індекс S&P500 зустріне серйозний опір на рівні 4110 пунктів, в області якого пролягає лінія висхідного тренда.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»