Ринок США: огляд і прогноз на 9 грудня. Сенатори близькі до компромісу

Ринок напередодні

Торги 8 грудня американські фондові майданчики завершили на історичних максимумах. Індекс S&P500 піднявся на 0,28%, до 3702 пунктів, Dow Jones додав 0,35%, NASDAQ виріс на 0,5%. Покупки стимулювала надія на фіскальні стимули, а також початок поширення антиковідної вакцини у Великобританії. Представники секторів охорони здоров'я та енергетики стали лідерами зростання, піднявшись на 0,73% і 1,57% відповідно. Сегмент нерухомості виявився аутсайдером, втративши 0,5%.

Новини компаній

Tesla (TSLA: +1,3%) оголосила про додатковий випуск акцій на $5 млрд.

Системний адміністратор для підвищення продуктивності Smartsheet (SMAR: +11%) повідомив про сильні квартальні результати і підвищення прогнозів менеджменту.

Рітейлер одягу Stitch Fix (SFIX: +39%) успішно відзвітував за квартал. Приємним сюрпризом для інвесторів став отриманий компанією прибуток при закладеному в консенсусі збитку.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Імовірність прийняття пакету економічної допомоги збільшується. Напередодні міністр фінансів Стівен Мнучін представив спікеру палати представників Ненсі Пелосі законопроект про заходи підтримки економіки обсягом $916 млрд. На відміну від пакету стимулів, запропонованого представниками обох партій минулого тижня, цей законопроект передбачає одноразову виплату $600 кожному громадянину замість виплати $300 щотижня додатково до допомоги по безробіттю. Лідери республіканської партії вже висловили підтримку законопроекту Мнучіна. Схоже на те, що конгресмени ще не були настільки близькі до компромісу за останні кілька місяців, і це вселяє оптимізм.

Іншим фактором підтримки став опублікований FDA звіт про те, що антиковідна вакцина Pfizer / BioNTech повністю безпечна і високоефективна. Імовірність її схвалення 10 грудня близька до 100%, і вже 11-го числа може початися поширення препарату в США.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei виріс на 1,33%, китайський CSI300 знизився на 1,34%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,75%. Європейські індекси в плюсі. EuroStoxx50 зростає на 0,5%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 0,94%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $49,4. Золото дешевшає до $1860.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутню торгову сесію в діапазоні 3680-3730 пунктів.

Звіти

Сьогодні буде опублікований звіт Adobe (ADBE). Прогноз передбачає підвищення виручки одного з лідерів ринку ПЗ на 12,5% р/р, до $3,36 млрд. Скоригований EPS повинен збільшитися на 16,6%, до $2,67.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 61 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до висхідного руху, але ризик корекції зростає. Темп підвищуючого руху сповільнюється. Потенціал зростання за індикатором RSI ще не вичерпаний, але стає досить обмеженим у короткостроковій перспективі. За індикатором MACD формується «ведмежа» дивергенція, тому рекомендуємо інвесторам проявити обачність. Співвідношення між ризиком і прибутковістю для короткострокових покупців починає виглядати несприятливим.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»