Ринок США: огляд і прогноз на 9 лютого. Ралі може призупинитися

Ринок напередодні

Сесію 8 лютого американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,74%, до 3916 пунктів, Dow Jones виріс на 0,76%, NASDAQ - на 0,57%. Усі три індекси оновили історичні максимуми. Перспективи прийняття великого пакета заходів економічної підтримки в США покращуються, і це залишається у фокусі уваги. Сектор енергетики піднявся на 4,17% завдяки триваючому ралі в нафті. Посилення апетиту до ризику викликало корекцію на 0,78% в захисному секторі комунальних послуг.

Новини компаній

Результати виробника дитячих товарів Hasbro (HAS: -4,3%) перевершили очікування, але менеджмент зазначив слабкі продажі протягом свят.

Palantir (PLTR: +5,9%) анонсувала партнерство з корпорацією IBM (IBM: +1,5%) в області розробки технологічних продуктів.

Tesla (TSLA: +1,3%) інвестувала $1,5 млрд в біткоїни і оголосила, що буде приймати криптовалюту в якості оплати за електрокари.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Обговорення пакета фіскальних стимулів залишається у центрі уваги. Ухвалення законопроекту про державні видатки в обсязі близько $1,9 трлн загрожує розігнати інфляцію. Про це попереджають деякі експерти, зокрема колишній міністр фінансів Ларрі Саммерс. Інвестори боргового ринку реагують на цей ризик, тому напередодні ставка за 30-річними трежеріс вперше за рік піднялася вище 2%. Зростання ставок по облігаціях може чинити тиск на привабливість фондового ринку, в першу чергу на акції зростання, яскравими прикладами яких є технологічні компанії.

Епідеміологічна ситуація в США продовжує стрімко поліпшуватися, незважаючи на циркуляцію нових штамів коронавірусу. Число госпіталізованих знизилося до 80 тис., першу дозу вакцини отримали вже понад 10% американців. Однак ризик чергового стрибка захворюваності зберігається, тому CDC поки не рекомендує владі штатів знімати антиковідні обмеження. Вважаємо, що ралі на ринку може призупинитися, оскільки інвестори вже врахували в котируваннях багато позитивних факторів.

Азіатські фондові майданчики закрилися на позитивній території. Японський Nikkei додав 0,4%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,53%, китайський CSI300 виріс на 2,19%. Європейський EuroStoxx50 знижується на 0,3%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс опустилася до 1,15%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається біля $60. Золото дорожчає до $1840.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутні торги в діапазоні 3880-3920 пунктів.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить Twitter (TWTR). Очікується, що виручка мережі мікроблогів підвищиться на 17,3%, до $1,182 млрд. Темп зростання прискориться в порівнянні з третім кварталом, адже умови на ринку онлайн-реклами покращилися. Скоригований EPS, згідно до консенсусу, складе $0,29, що на 4 центи вище, ніж роком раніше. У фокусі уваги інвесторів будуть коментарі менеджменту з приводу подальшої монетизації соцмережі. Компанія планує диверсифікувати рекламну виручку за рахунок інших джерел доходу.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 56 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться в середньостроковому висхідному тренді. Сесія напередодні завершилася біля верхньої межі тренда, яка все ще є значною перешкодою. Індекс S&P500 зафіксував зростання шосту сесію поспіль, тому цілком імовірна короткострокова консолідація.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»