Ринок США: огляд і прогноз на 11 січня. Ризик корекції зростає

Ринок напередодні

Сесію 8 січня американські фондові індекси завершили в зеленій зоні, встановивши нові історичні максимуми. Індекс S&P500 піднявся на 0,55%, до 3825 пунктів, Dow Jones додав 0,18%, NASDAQ виріс на 1,03%. Учасники торгів зберегли оптимізм, незважаючи на слабкі дані по ринку праці за грудень. Фактором підтримки виступили очікування нового пакета стимулювання економіки, який Джозеф Байден може запропонувати вже на цьому тижні. Сектор циклічних споживчих товарів піднявся на 1,8% на тлі зростання акцій Tesla.

Новини компаній

Біотех Sarepta (SRPT: -51,3%) представив дані випробувань методики генетичної терапії, які виявили її неефективність.

Velodyne Lidar (VLDR: -7,3%) опублікувала слабкий прогноз виручки на четвертий квартал. Песимістичні очікування пов'язані з негативним впливом на виробничі показники захворюваності COVID-19 серед працівників підприємств компанії.

Micron Technology (MU: -2,1%) представила успішний квартальний звіт. Показники підтримало посилення попиту на чіпи пам'яті. Проте акції MU на цьому тлі скорегувалися.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. У фокусі уваги залишається політична нестабільність в США. Конгресмени обговорюють варіанти дострокового зняття Дональда Трампа з поста президента, називаючи його дії загрозою для Конституції і демократії. Нагадаємо: інавгурація Джо Байдена відбудеться 20 січня, тому імпічмент Трампа до цієї дати є малоімовірним. У будь-якому випадку вплив даного чинника на фондовий ринок обмежений.

Інвестори зберігають оптимізм, але ми вважаємо його дуже крихким. Через надмірний обсяг відкритих позицій будь-яка негативна новина може стати тригером для корекції. Учасники ринку довгий час ігнорують погіршення макроекономічних показників і слабкі темпи вакцинації. Інвестори чекають на проект нових стимулів для економіки, який Джозеф Байден має представити в кінці цього тижня. Нова програма, можливо, буде включати в себе збільшення прямих виплат американцям на $1400. Проте частково цей позитивний фактор уже врахований в котируваннях. Вважаємо, що баланс ризиків по S&P500 на поточних рівнях зміщений у несприятливу сторону.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. В Японії вихідний, гонконгський Hang Seng додав 0,11%, китайський CSI300 знизився на 0,99%. Європейські біржі у червоній зоні. EuroStoxx50 знижується на 0,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,1%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $55,5. Золото консолідується біля $1850.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні скорегується до 3770-3780 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 59 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє сильну висхідну тенденцію, але ризик корекції зростає. Індекс широкого ринку перейшов у зону перекупленості за індикатором RSI (перевищив позначку 70), що може найближчим часом призвести до уповільнення зростання і консолідації. Звертаємо увагу, що в області 3825-3830 пунктів S&P500 протестує верхню межу рівновіддаленого каналу, де може зіткнутися із сильним опором.

В полі зору

Великий авіаперевізник Delta Air Lines (DAL) 14 січня до початку основної сесії представить звітність за четвертий квартал. Консенсус закладає зниження виручки авіакомпанії на 67%, до $3,77 млрд. Ми не очікуємо надихаючих результатів. Генеральний директор Delta Ед Бастіан на початку грудня заявив, що попит на перельоти сповільнюється під впливом зростання захворюваності COVID-19. В останньому огляді Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) відзначається зупинка відновлення попиту на послуги авіакомпаній в усьому світі. Кількість подоланих пасажирами миль (RPM) у листопаді порівняно із жовтнем скоротилася. Результати компанії підтримає новий пакет стимулювання для американських авіаперевізників обсягом $15 млрд.

Цього четверга також стартує сезон звітності у фінансовому секторі. Результати за четвертий квартал 14 січня опублікує BlackRock Inc (BLK), 15 січня вийдуть звіти JPMorgan Chase & Co (JPM), Citigroup Inc (C), Wells Fargo & Company (WFC). Очікується, що виручка непроцентного сегмента JPMorgan Chase & Co (JPM) збільшиться приблизно на 20% р/р. Настільки стрімке зростання буде обумовлене підвищеною операційної активністю в інвестиційному банкінгу та трейдингу. Чиста процентна маржа банку, згідно із прогнозами, досягла плато у третьому кварталі, тому у звіті за четвертий квартал імовірним є розворот тренда на тлі зростаючої прибутковості 10-річних державних облігацій США, яка на даний момент становить 1,11%. Прибуток на акцію, згідно до загальноринкових очікувань, повинен підвищитися на 3,89% р/р, до $2,67.

Citigroup Inc (C) виступає одним з головних бенефіціарів слабкого долара через наявність значного кредитного портфеля за межами Штатів, в основному у Латинській Америці. З урахуванням підвищення прибутковості довгострокових державних облігацій США ми очікуємо поліпшення чистої процентної маржі банку і продовження інтеграції стратегії щодо зниження операційних витрат. На даний момент ринок закладає у прогноз зниження чистого виторгу на 8,81% р/р, до $16,76 млрд, при падінні прибутку на акцію на 37,67% р/р, до $1,34. Незважаючи на дані очікування, Citigroup здатний продемонструвати більш стабільні фінансові результати.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»