Ринок США: огляд і прогноз на 29 квітня. Джером Пауелл: «Все за планом»

Ринок напередодні

28 квітня американські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. S&P500 знизився на символічні 0,08%, до 4183 пунктів, Dow Jones впав на 0,48%, Nasdaq просів на 0,28%. Динаміка за секторами виявилася скромною, при цьому окремі галузі продемонстрували зростання. Так, сектор енергетики торгувався краще за ринок, додавши 3,35% на тлі підвищення цін на нафту. Також приріст показали телекоми (+1,21%), що в значній мірі було пов'язано з ралі GOOGL після виходу звітності. Сильніше за всіх просів сектор ІТ (-0,96%). Слабка динаміка широкого ринку пов'язана зі збереженням нинішньої політики ФРС. Регулятор зберігає прозорість прийнятих рішень.

Новини компаній

Shopify (SHOP: +11,4%) представила квартальні результати, перевершивши консенсус-прогноз. Прогноз на 2021 рік залишився колишнім, компанія підкреслила, що очікує сильного росту в цьому році, однак нижче рівня 2020-го.

Pinterest (PINS: -14,5%) перевищила очікування щодо обороту і прибутку за рахунок зростання виручки в розрахунку на користувача і доходів від реклами. Менеджмент відзначив зниження активності передплатників у зв'язку з ослабленням обмежень, пов'язаних з COVID-19.

Enphase Energy (ENPH: -14,1%) представила сильні результати, але слабкий прогноз. Високий попит зустрінеться з низькою пропозицією на тлі браку чіпів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку, однак більш схильні до позитиву. Азія торгується у зеленій зоні, Європа рухається різноспрямовано, ф'ючерси S&P500 ростуть після просідання напередодні.

У фокусі уваги як і раніше квартальні результати. Близько 40% компаній з індексу S&P500 вже відзвітували, більшість - на рекордних рівнях вище очікувань. Головними темами для обговорення залишається зростання в сегментах хмарних рішень, онлайн-реклами, а також глобальний дефіцит чіпів, збільшення витрат і цін на продукцію, податкова реформа і її вплив, а також відкриття економік.

Вчорашнє засідання FOMC не принесло несподіванок: мова про згортання стимулів не йде. Крім того, поліпшений прогноз по відновленню, підкріплений хорошими макроекономічними даними. Джером Пауелл заявив, що тимчасове зростання інфляції не призведе до підвищення ставок. При цьому багато аналітиків вважають, що позиція регулятора може посилитися вже в липні. В цілому, регулятор прагне зберігати прозорість прийнятих рішень.

Азіатські фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Китайський CSI300 виріс на 0,88%, гонконгський Hang Seng додав 0,8%, японський Nikkei225 незмінний. EuroStoxx50 зростає на 0,14%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс піднімається до 1,65%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $67 за барель. Золото йде вгору - до $1781 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4150-4200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по квартальній динаміці ВВП США. За очікуваннями, зростання складе 6,1% кв/кв проти 4,3% за попередній період. Такі сильні прогнози обумовлені значним збільшенням споживання, що, в свою чергу, пов'язано з грошовими чеками для фізичних осіб в рамках програми стимулювання і ослабленням карантинних заходів. Імовірно, у другому кварталі тренд буде підтриманий зростаючим попитом на послуги на тлі відновлення економіки.

Звіти

Сьогодні за 1-й квартал відзвітує найбільший онлайн-рітейлер Amazon (NASDAQ: AMZN). Згідно до консенсус-прогнозу FactSet, виручка компанії збільшиться на 38,5%, до $104,5 млрд, а EPS за GAAP - на 88%, до $9,5. Очікуємо на сильну динаміку продажів у всіх сегментах бізнесу, крім стаціонарних магазинів. Базовий сценарій передбачає збереження підвищених темпів зростання онлайн-виручки, яка повернеться до середніх значень останніх кількох років вже до 4-го кварталу 2021 року. Сегменти підписки, хмарних сервісів і реклами також, імовірно, продемонструють сильну динаміку. У центрі уваги буде операційний прибуток компанії та її прогнози щодо операційної маржі до кінця року. Вважаємо, що недостатня прозорість оцінок менеджменту щодо маржинальності чинила тиск на котирування протягом кварталу. Річний прогноз може частково розвіяти сумніви інвесторів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 80 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. При цьому інвестори позитивно сприймають відкриття економік і сильні макроекономічні показники, однак зростання захворюваності за межами США як і раніше викликає занепокоєння.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 залишається у висхідному тренді. Покупці намагаються подолати рівень 4200 пунктів. Якщо цього не відбудеться найближчим часом, то бенчмарк може надовго затриматися в боковику. Індикатори дають змішану картину в короткостроковій перспективі, оскільки MACD перебуває на негативній території.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»