Ринок США: огляд і прогноз на 3 листопада. В очікуванні виборів і «блакитної хвилі демократів»

Ринок напередодні

Торги 2 листопада американські індекси завершили на позитивній території. Індекс S&P 500 піднявся на +1,23%, до 3310 пунктів, Dow Jones виріс на +1,60%, NASDAQ додав +0,42%. Відскок був обумовлений здебільшого технічними факторами, а також сильною макростатистикою з промвиробництва, завдяки якій сектор промисловості виявився в числі лідерів зростання, додавши +2,7%. 

Новини компаній

Dunkin Brands (DNKN: + 6,5%), власника франшиз Dunkin 'Donuts і Baskin-Robbins, за $11,3 млрд, включаючи борг, поглинає приватна компанія Inspire Brands.

Квартальні результати Clorox (CLX: + 4,8%) значно перевершили очікування, в тому числі завдяки сильним продажам миючих засобів і предметів гігієни.

Norwegian Cruise Line (NCLH: -4,5%) оголосила про продовження припинення морських круїзів до кінця грудня.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. У центрі уваги перебувають вибори в США. Близько 100 млн американців вже достроково віддали свої голоси поштою. В день голосування очікується рекордна явка, тому оголошення його результатів може затягнутися. Базовий сценарій передбачає перемогу Джо Байдена і демократів в Сенаті, що викличе так звану «блакитну хвилю» і буде означати підвищення інфраструктурних витрат і податків. Цей сценарій буде сприйнятий фондовим ринком позитивно, як, втім, і перемога Трампа. Найбільш несприятливий розклад для ринку акцій - вибір Байдена на пост президента при збереженні республіканцями більшості в Сенаті. У цьому випадку прийняття масштабної програми стимулювання економіки буде найбільш проблематично.

Тим часом в Штатах за добу було госпіталізовано близько 48,5 тис. ковідних хворих. Це максимальна кількість з 12 серпня, хоча в квітні і в кінці липня показник був на 19% вище і піднімався до 60 тис. Такий наплив потребують госпіталізації хворих створює непосильне навантаження на систему охорони здоров'я. У подібних умовах влада буде змушена приймати нові заходи щодо стримування поширення коронавірусу. Це важливо, тому що після підведення підсумків виборів увагу інвесторів знову переключиться на ситуацію з COVID-19.

Азіатські фондові індекси закрилися в плюсі. Гонконгський Hang Seng виріс на +1,95%, китайський CSI300 на +1,20%. 

Європейські індекси в зеленій зоні. EuroStoxx 50 додає +1,3%.

Ставка по 10-річним трежеріс зростає до 0,87%. Ф'ючерс на нафту Brent відновлюється до $40. Золото коливається у $1900.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3210-3390 пунктів в очікуванні результатів виборів.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає готовим до посилення волатильності після консолідації, що спостерігалася протягом трьох останніх торгових сесій. У день виборів індекс виявився безпосередньо біля 100-денної ковзної середньої. З технічної точки зору ймовірність розвитку сценаріїв зростання і падіння приблизно однакова, тому потрібно проявляти особливу обачність. Попереджаємо, що при осіданні S&P500 нижче 3300 пунктів тиск продавців посилиться. У цьому випадку індекс направиться до 3130 пунктів. Метою для «биків» виступає 50-денна змінна, яка знаходиться близько психологічно важливого рівня 3400 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»