У чому різниця між трейдером та інвестором?

Такі поняття, як трейдер та інвестор, часто зустрічаються під час обговорення угод на фондовому ринку. Обидва терміни відносяться до біржової сфери, але позначають різних учасників торгів. Єдиний збіг в тому, що й трейдер, і інвестор виконують фінансові операції для отримання прибутку. Підхід до угод абсолютно відрізняється.

 

Трейдер — це спекулянт. Не має значення, в який бік зараз рухається ринок. Головне, зробити на цьому гроші. Трейдери заробляють на короткострокових (від декількох хвилин) та середньострокових операціях (від декількох днів до декількох тижнів). Таким торговцям неважливо, де ринок опиниться через 1-5 років. Їхнє завдання — отримати прибуток і швидко вийти з угоди. Тому волатильність активу має для них вирішальне значення. Чим сильніше коливання ціни, тим вищий прибуток.


 Інвестор
 — ще один учасник фондового ринку. Але він, як правило, націлений на покупку та утримання активів. На відміну від трейдера, інвестор планує довгостроковий прибуток. Чим довше фінансовий інструмент дає прибуток, тим краще. Актив може перебувати в інвестиційному портфелі від 1 до 20 років, але й це далеко не межа. Тому коли говорять про трейдера й інвестора, різниця полягає в підході до біржової торгівлі та цілях вкладень.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»