Pinterest

Можливо отримати 9 %

Інтернет-сервіс Pinterest бачить потенціал на міжнародному ринку

Інтернет-сервіс Pinterest Inc. (PINS, NYSE) вийшов на біржу в квітні 2019 г. З тих пір акції компанії подорожчали на 11%, переживши за відносно короткий період кілька циклів падіння. Які перспективи Pinterest, і що варто знати інвесторам?


Pinterest - майданчик для демонстрації візуального контенту (перш за все малюнків і фото). Користувачі створюють віртуальні дошки, на яких розміщують контент, створений самостійно або вподобаний - знайдений на просторах інтернету. Це створює базу даних для рекламодавців, ритейлерів, покупців і продавців контенту, розробників технологій машинного навчання і т. д. У Pinterest є власна система розпізнавання зображень, що використовує накопичену інформацію для вдосконалення алгоритмів, які можуть бути ефективно монетизовані в майбутньому.


Сьогодні велика частина аудиторії Pinterest знаходиться за межами США. Так, за даними за останній звітний квартал, кількість активних щомісячних користувачів в США становило 85 млн, у той час як за межами США - 215 млн. Але на даному етапі американська аудиторія генерує близько 91% доходу компанії, а розрив доходу в розрахунку на одного клієнта величезний: $ 2,8 в США проти $ 0,11 в усьому світі.


В цілому, протягом найближчих п'яти років Pinterest продовжить збільшувати аудиторію. За різними оцінками, в 2024 році вона зросте від 450 млн до 625 млн. Середній дохід в розрахунку на одного користувачам може вирости до $6-$12, хоча різниця в доходах між користувачами США та інших країн збережеться на користь першої.


На торгах 27 вересня акція PINS коштувала $ 26,5.




Powered by Froala Editor

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»