Freedom Holding Corp. купує американський інвестиційний банк Maxim Group LLC

Freedom Holding Corp. розширює свою присутність на ринку США та набуває Maxim Group LLC разом із її дочірньою організацією Maxim Financial Advisors LLC. Компанія здійснює інвестиційно-банківську, брокерську та аналітичну діяльність. Maxim Group LLC буде придбана за кошти та звичайні акції. Орієнтовна вартість складе 400 млн доларів. Дана угода посилить міжнародну експансію холдингу, яка почалася з купівлі американської компанії Prime Executions Inc. у грудні 2020 року.

Maxim Group LLC — інвестиційний банк, що заснований у 2002 році. Він займає лідерську позицію серед банків, що надають послуги для компаній, що розвиваються по всьому світу і займаються розміщеннями та альтернативними транзакціями. За останні 10 років Maxim Group LLC залучила понад 80,6 млрд доларів на ринках капіталу в результаті здійснення 1110 угод. Тільки за останні три роки як букранер або агент із розміщення, учасник синдикату, фінансовий консультант компанія здійснила 464 угоди на загальну суму понад 39 млрд доларів. У цей період найбільшими IPO, організованими компанією, стали первинні розміщення BlackRock Innovation and Growth Trust (BIGZ), BlackRock Health Sciences Trust II (BMEZ), BlackRock ESG Capital Allocation Trust (ECAT), а також Neuberger Berman Next Generation Connectivity Fund (NBXG), Churchill Capital Corp III (CCX), Western Asset Diversified Income Fund (WDI). Вона регулярно входить до ТОП-3 фінансових організацій із малою капіталізацією у своїй галузі.

Тімур Турлов, Головний виконавчий директор Freedom Holding Corp.: 

«Ми прагнемо розширення нашої глобальної присутності. При цьому ми розуміємо, що найважливішою складовою такої стратегії є достатня представленість на американському ринку. Фундаментальна угода з Maxim Group значно прискорить зростання та продовжить розвивати нашу діяльність у США». 

Після завершення угоди Виконавчим головою Maxim Group LLC стане Роберт Вотзяк, Кліффорд Теллер — Головним виконавчим директором, а Кріс Фіоре — Президентом.

Роберт Вотзяк, Президент і Головний виконавчий директор Freedom Capital Markets: 

«Ми сподіваємося, що в умовах ринку, що постійно змінюються, ми вибудуємо історію успіху і процвітання Maxim. Я маю великий досвід роботи з багатьма представниками цієї компанії, тому я впевнений, що ця команда здатна забезпечити стрімке зростання бізнесу в усіх напрямках».

Корпоративний та інституційний вплив Maxim в Азії, Греції, Ізраїлі та більшій частині Західної Європи розширить брокерську та глобальну дистриб'юторську мережу Freedom Holding Corp. Об'єднання компаній забезпечить великий вибір фінансових продуктів задоволення різних потреб широкої клієнтської бази.

Кліффорд Теллер, Президент Maxim Group LLC: 

«Наша команда готова до спільної роботи з Freedom Holding Corp. над створенням фінансової компанії світового рівня. Завдяки диференційованій дистриб'юторській мережі, величезним ресурсам та синергії між філіями Freedom у Maxim тепер є можливість експоненційно зростати у всіх напрямках інвестиційно-банківської діяльності. Одночасно ми створюватимемо унікальні рішення для наших клієнтів на ринку капіталу США».


Про Freedom Holding Corp.

FreedomHoldingCorp. — це холдинг, який здійснює фінансову діяльність, роздрібні брокерські операції, консультування з питань інвестицій, торгівлю цінними паперами, інвестиційно-банківські та андеррайтингові послуги через дочірні компанії Freedom. Організація є професійним учасником KASE, AIX, UZSE, UX. Компанії холдингу представлені в таких країнах, як Казахстан, Україна, Узбекистан, Киргизстан, Азербайджан, Вірменія, Великобританія, Греція, Іспанія, Франція, Німеччина, Об'єднані Арабські Емірати, Туреччина, Кіпр та США.

Про компанію Maxim Group LLC

Maxim Group LLC — це інвестиційно-банківська компанія зі штаб-квартирою у Нью-Йорку. Maxim Group LLC надає повний спектр фінансових послуг, включаючи управління приватним та глобальним інституційним капіталами, цінні папери з фіксованим доходом, продаж та торгівлю похідними фінансовими інструментами, а також аналіз ринку цінних паперів. Інвестиційно-банківська група сфокусована на компаніях малого бізнесу та нових зростаючих компаніях у галузі судноплавства, енергетики, охорони здоров'я, технологій, роздрібної торгівлі, бізнесу та фінансових послуг. Інституційне покриття Maxim Group LLC охоплює Північну та Південну Америку, Європу та Азію. Компанія Maxim Group LLC зареєстрована як брокер-дилер у Комісії з цінних паперів та бірж США і є членом наступних органів: Служба регулювання галузі фінансових послуг (FINRA); Рада регулювання муніципальних цінних паперів (MSRB); Корпорація із захисту інвесторів у цінні папери (SIPC); Фондовий ринок NASDAQ та NYSE Arca, Inc.





 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»