Офіційний коментар ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА щодо потрапляння у підсанкційний список РНБО

19 жовтня 2022 року Указом Президента України №726/2022 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», в число яких потрапило ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА».

Через зазначену вище обставину, ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» зараз обмежена у діях та послугах, що надаються клієнтам, та вживає всіх необхідних, належних та допустимих заходів для вирішення цієї ситуації. Оскільки включення до переліку підсанкційних осіб РНБО компанія та особисто CEO Freedom Holding Corp. Тімур Турлов вважають помилковим, то вже надали до відповідальних державних органів України пакет документів для оскарження рішення та будуть домагатися зняття із ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» санкцій у визначеному законодавством порядку. 

ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» акцентує увагу на прозорій та чистій структурі власності, у якій немає російських активів чи бенефіціарів із російським громадянством. 91% статутного капіталу компанії належать президенту Freedom Holding Corp. Аскару Таштітову, громадянину Казахстану з чистою та позитивною бізнес-репутацією. 9% статутного капіталу ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» належать міжнародному холдингу Freedom Holding Corp.

Також зазначимо, що:

  1. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну компанія Freedom Holding Corp. продала російські компанії ТОВ «Інвестиційна компанія Фрідом Фінанс» і ТОВ «ФФІН Банк» та вийшла із російського бізнесу. Договори куплі-продажі компаній із покупцем Максимом Повалішиним уже підписані. 
     
  2. Головний виконавчий директор Freedom Holding Corp. Тімур Турлов відмовився від громадянства російської федерації та став громадянином Республіки Казахстан. Документи на вихід із російського громадянства були подані Тімуром Турловим одразу ж після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

    Так, відповідно до довідки про припинення громадянства російської федерації №170327712 від 14.10.2022 року, виданої Генеральним консульством російської федерації в м. Алмати, Республіка Казахстан, Тімур Турлов вважається громадянином Казахстану, у якого громадянство російської федерації від 22.09.2022 року – анульоване.
     
  3. З російськими компаніями ТОВ «Інвестиційна компанія Фрідом Фінанс» і ТОВ «ФФІН Банк» у ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» не було, немає й не буде жодних юридичних відносин. 

З перших днів повномасштабної війни ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА рішуче засудила вторгнення росії до України, працює та сплачує податки на території України. 

ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА та Freedom Holding Corp. всеціло підтримують Україну. Компанії та топ-менеджмент Холдингу перерахували майже 8,96 млн євро грошової підтримки Україні:

  • 1,372 млрд тенге (майже €3 млн) власних коштів Тімур Турлов перерахував до посольства України в Республіці Казахстан. 
  • €2 млн на закупівлю реанімобілів через United24 (ініціатива Першої леді України Олени Зеленської);
  • €2,35 млн допомоги у Help Ukraine Center; 
  • €973 тис. гуманітарної допомоги у благодійні фонди: «Твоя опора», Soborna Ukraine, «Діти героїв» та «Допоможемо разом»; 
  • €650 тис. на створення спеціалізованої клініки Superhumans Center, що допомагатиме постраждалим українцям у протезуванні. 

Активи ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» в капіталі Freedom Holding Corp. складають менше 0,3%. При цьому Холдинг активно розвиває інфраструктуру фондового ринку України та є найбільшим акціонером АТ «Українська біржа». Хоча ведення бізнесу в Україні з моменту старту роботи є неприбутковим (інвестиції Холдингу в економіку України перевищують $10 млн), холдинг продовжить розвивати та підтримувати український фондовий ринок. Для Freedom Holding Corp. та ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА, зокрема, робота в Україні та підтримка України ㅡ це не захист бізнес-інтересів, а громадянська позиція. 

Позиція ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА чітка ㅡ прозора діяльність, чесні відносини з клієнтами та допомога Україні. Накладання будь-яких санкцій на компанію є нічим іншим як механічною помилкою, адже протягом усього часу роботи в Україні ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» здійснює прозору діяльність, що ніяк не порушує українське законодавство. 

Клієнтів, що інвестують на фондовому ринку України, просимо зберігати спокій. ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» підтверджує всі свої зобов'язання перед клієнтами та контрагентами. Всі активи клієнтів й надалі належать виключно клієнтам на підставі повного права власності.

Клієнтів з України, які інвестують на міжнародному фондовому ринку через Freedom Finance Europe Ltd, також просимо не хвилюватися. Всі ваші активи й грошові кошти зберігаються на рахунках європейського брокера та захищені законодавством ЄС. Обмеження діяльності ТОВ «ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА» на ваші активи за кордоном не поширюється.

 

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»